Selecteer een pagina

14 redenen om een virtueel assistent in te schakelen voor jouw bedrijf

door aug 22, 2018Inspiratie voor drukke ondernemers, Tijd0 Reacties

Wellicht draait je bedrijf wel lekker en maak je goede omzet. En ben je ervan overtuigd dat je alles binnen je bedrijf zelf moet doen, omdat je daarmee geld bespaart?
Maar hoe zit het met jouw tijd en jouw energie? Je mag dan een hoop geld verdienen, maar als je een constante druk op je schouders voelt en elke avond uitgeput in bed stapt om de volgende ochtend jezelf weer te moeten oppeppen om aan de slag te gaan, hoeveel is het je dan nog waard? Het is wel jouw leven en voor zover ik weet heb je er maar 1. Waar doe je het nu eigenlijk voor?

Waar je het voor doet: heb je daar aandacht voor? Als je het voor het geld zou doen, heb je dan ook tijd om het geld uit te geven om leuke dingen te doen? Als je die tijd niet hebt, waar doe je het dan voor? Geld is er in overvloed, geld kun je altijd meer maken. Kun jij meer TIJD maken? Meer energie?

Ik weet dat het kan. Maar dan zou je er wel in moeten investeren. Eén van de beste ROI (Return on Investment) van deze tijd is het inschakelen van een Virtueel Assistent (VA).
Hier 14 redenen waarom dat zo is:

1. Je eigen talent vaker kunnen inzetten

Doordat een Virtueel Assistent de voor jou energieverspillende taken uit handen neemt en haar eigen talent inzet om jou te helpen, kun jij juist die taken doen waar jouw talent ligt. Het talent dat je gebruikt om jouw business op te bouwen, waarom je begonnen bent als ondernemer. Als je die talenten weer meer ruimte geeft, bruis je binnen de kortste keren van energie en voldoening.

2. Meer tijd over

Aangezien je je niet meer bezighoudt met de taken die voor jou tijdrovend zijn, hou je meer tijd over. Meer tijd om te zien wat er voor nodig is om je bedrijf nog verder te laten groeien. Maar natuurlijk ook meer tijd voor jezelf en je dierbaren.

3. Kostenbesparing

Een virtueel assistent werkt vanaf haar eigen werkplek. Dus voor jou als ondernemer geen kosten voor een werkplek, computer, woon-werkverkeer, verplichte premies, bijdragen, verzekeringen, vakantiegeld en overige kosten als je je eigen personeel zou werven om de taken uit te voeren.

4. Professionaliteit

Een virtueel assistent zorgt voor haar eigen scholing. Virtueel assistenten zijn technisch vaak veel beter in het uitvoeren van bepaalde taken in een onderneming omdat zij ervoor gekozen hebben om cursussen te volgen gericht op die taak. Jouw bedrijf wordt een goed geoliede machine en daardoor straal je professionaliteit uit.

5. Productiviteit

Per taak in jouw onderneming is er wel een talentvolle virtueel assistent die je kunt inschakelen. Als zij haar talent mag inzetten voor jouw bedrijf geeft dat haar voldoening. Dat maakt haar productiever en zorgt daardoor voor meer winst.

6. Vergroot je motivatie

Met een virtueel assistent verplaats je je mindset van taken ‘moeten doen’ naar taken ‘willen doen’. Je motivatie wordt groter, je krijgt meer gedaan en je hebt meer plezier. Je werkt weer aan het hogere doel van jouw bedrijf.

7. Flow-werken

Doordat een virtueel assistent taken uit handen neemt, krijg je weer overzicht in jouw bedrijf. Je kunt met focus en aandacht werken aan jouw visie en naar je gekozen doel. Je gaat jezelf weer uitdagen en stretchen in je eigen kunnen. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je werkt in een flow.

8. Geluk

Als je als ondernemer 24/7 werkt in je bedrijf en het gevoel hebt dat je alles maar alleen moet doen, dan komt de burn-out binnenkort wel om de hoek kijken. Een gebrek aan oplaadmomenten is de grootste belemmering om geluk te ervaren. Laat een virtueel assistent taken uit handen nemen en in de tussentijd kun jij opladen, moet je kijken wat dit doet met jouw geluksgraadmeter.

9. Sociale steun

Vaak ben je in jouw naaste kennissenkring één van de weinigen die zelfstandig ondernemer is. Niet iedereen begrijpt wat het inhoud om zelfstandig ondernemer te zijn. Je moet je grenzen stellen en mensen vinden je minder sociaal dan voorheen. Dan is het fijn dat je met iemand kan samenwerken die hetzelfde meemaakt. Een virtueel assistent is ook een zelfstandig ondernemer en heeft ook te maken met die sociale druk waaraan niet voldaan kan worden.

10. Kansen pakken

Doordat je met een virtueel assistent meer tijd en ruimte ervaart, waardoor je regelmatig even een oplaadmoment neemt, heb je oog voor de kansen die voorbij komen. Kansen waarbij je jezelf of je bedrijf kunt laten groeien. Je staat er meer voor open en je gaat ze pakken, die kansen.

11. Impact vergroten

Met een virtueel assistent spar je regelmatig over de groei van je bedrijf. Door deze regelmatige brainstormsessies met je VA krijg je veel inzichten. Als je deze inzichten creatief gaat inzetten, kun je je klanten nog beter van dienst zijn door nog meer waarde aan te bieden. Je klanten behalen nog betere resultaten.

12. (Online) marketing

Social media vraagt veel aandacht. Het vergt enorm veel tijd om te reageren op Facebook en/of LinkedIn. Je bent niet creatief met visuals die je kunt plaatsen op Instagram. Maar ja, geen marketing betekent geen klanten, geen klanten betekent geen omzet en geen omzet betekent geen bedrijf. Een virtueel assistent is vaak zeer bedreven in marketing. Zij zorgt voor jouw zichtbaarheid, noteert de statistieken en ze kan er zelfs voor zorgen dat jouw blogs beter gevonden woorden door google (SEO).

13. Systematiseren van je bedrijf

Een virtueel assistent helpt je bij het systematiseren van je bedrijf. Dat houdt in dat jouw bedrijf gaat draaien zonder jou. Je speelt jezelf vrij. Je werkt niet meer in jouw bedrijf, enkel en alleen nog AAN jouw bedrijf. Ze helpt je dus bij het slim inrichten van jouw bedrijf.

14. Jouw BEDRIJF

Spreek je nog over jouw bedrijfje? Stop daarmee, want met een virtueel assistent hoef je niet meer alles alleen te doen. Kortom, als je gaat systematiseren dan heb je inmiddels een BEDRIJF.

Ik zie geen redenen meer waarom je geen VA zou inzetten voor jouw bedrijf.
Neem vandaag nog contact op met een Virtueel Assistent die jou kan helpen.

Toegewijd aan jouw succes!

Veel liefs,

Handtekening VA Wendy