Selecteer een pagina

Gisteren las ik het bericht dat Caroline Wozniacki de Australian Open in Melbourne heeft gewonnen. Ze is nu de beste tennisster van de wereld en wint hiermee een geldbedrag van een paar miljoen. Deze blondine met de onuitsprekelijke achternaam bedankte iedereen om haar heen die haar geholpen heeft deze overwinning te behalen. Emotioneel was ze wel, maar vind je het gek na een, om precies te zijn, 2 uur en 50 minuten durende tenniswedstrijd. Wat een ontlading! Het enige waar ze nu op hoopt is om op de cover van de Elle te mogen staan. Geweldig, toch. Win je zo’n wedstrijd en heb je als wens om op de cover van zo’n magazine te komen staan. Nou dat gaat zeker goed komen!

 

Je wilt door, niet stagneren

Heb jij dat ook? Als je een doel voor ogen hebt en deze uiteindelijk hebt behaald, kun je dan weer een volgend doel stellen? Of ga je dan achterover op de bank zitten en denkt: “Zo dat hebben we ook weer gedaan.”?
Ik snap dat je even wilt terugkijken en wilt vieren dat je je doel hebt behaald.
Maar na een tijdje zal je toch weer merken dat je verder wilt en weer andere ervaringen op wilt doen, je verder ontwikkelen.

A rolling stone gathers no moss – John Heywood

 Je wilt niet stagneren. Zodra je eenmaal je doel hebt behaald, heb je het gevoel dat je nog verder kan groeien. En dan kun je je weer verder ontwikkelen. Vooral als je persoonlijke doelen stelt ben je gemotiveerd en zal je er alles aan doen om dat doel te behalen.

 

Team

Caroline Wozniacki heeft haar doel in ieder geval gehaald. En dit heeft ze niet alleen gedaan.
Ze heeft een heel team om zich heen verzameld om ervoor te zorgen dat ze haar doel kon behalen. Een team die haar steunt en haar coacht, zodat ze vooral maar in de richting van haar doel blijft bewegen. Zelfs als het even tegenzit, dan nog zal het team er alles aan doen, dat zij haar doel behaald.

Dat is voor het ondernemerschap niet anders. Je hoeft het niet alleen te doen. Althans, dat is zelfs niet aan te raden. Jij wilt toch ook een team om je heen verzamelen die je helpen, steunen, coachen om je blik op jouw doel te houden en uiteindelijke te behalen? Een succesvol bedrijf. Zodat je meerdere klanten positief kan beïnvloeden en daarna nog veel meer klanten. Voor een positieve wereld.

Een Virtueel Assistent kan al de nodige taken uit handen nemen en met je meedenken welke stappen je kunt nemen. Werkzaamheden waarin veel van jouw energie verloren gaat, vindt een Virtueel Assistent vaak erg leuk om te doen. Ze zijn er vaak sneller en behendiger in dan jij. Dus zet een stap richting jouw doel en neem een Virtueel Assistent. Het maakt je leven een stuk lichter en je zult niet stagneren.

Dromen

Voor wat betreft Caroline Wozniacki, ze heeft haar wens uitgesproken om op de cover van de Elle te mogen staan. Mijn klant heeft pas geleden nog een erg leuk blog geschreven over het delen van je dromen. Lees het hier en déél vooral je dromen.

En mocht je ook een wens hebben om op de cover van een tijdschrift te komen. Geef dan zelf een magazine uit! Een andere Caroline heeft dat gedaan, 22 maart komt de eerste editie uit en hier kun je ‘m bestellen.

Zin om je team uit te breiden met een VA? Neem dan contact met me op dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Binnenkort verschijnt mijn e-book op mijn website waarin ik meer uitleg geef over welke taken je het beste kunt uit besteden en welke VA het beste bij jouw past.

 

Toegewijd aan jouw succes!

 

Veel liefs,

Wendy Jansen