Selecteer een pagina

Tips voor een sprankelende start in 2019

door dec 16, 2018doelgerichtheid, Inspiratie voor drukke ondernemers0 Reacties

De laatste dagen van 2018 gaan in een razend tempo voorbij, voor je het weet zit je weer in 2019. En dan te bedenken dat je niet al je plannen en ambities hebt waargemaakt in 2018… Wel ontzettend balen, maar kom op, 2019 is weer een nieuw jaar met nieuwe kansen om jouw droomdoelen waar te maken. Of niet…?

Met name vrouwen hebben moeite om tijd voor zichzelf en hun bedrijf vrij te maken. Ze hebben veel ballen hoog te houden en vaak komt tijd voor hun eigen bedrijf op de laatste plaats, pas nadat voor iedereen gezorgd is.

Ik geef je 6 tips waarmee je vanaf 1 januari sprankelend start om je doelen in 2019 waar te maken:

Tip 1: Kies

Een gebrek aan focus is de voornaamste reden dat zowel vrouwen als mannen niet uit de startblokken komen. Durf keuzes te maken en leg je toe op één onderwerp waar je echt je tanden in vast kunt bijten. Er zijn heel veel leuke zaken om aan te pakken, maar als je ze allemaal wilt doen, doe je eigenlijk niks. Durf te kiezen!

Tip 2: Planning

Wees eens eerlijk: hoe vaak kom jij een persoon tegen die het NIET druk heeft? Juist ja, je bent echt niet de enige met tijdgebrek. Probeer al je taken en bezigheden maar eens in die 24 uur per dag te stoppen. Zonder goede planning gaat het je niet lukken om focus te houden en daadwerkelijk dingen af te ronden.

Verdeel je dagen, weken en maanden in blokken om overzicht te krijgen in de tijd die je tot je beschikking hebt.

Maak ook thuis goede afspraken. Wanneer neemt je partner de zorg voor de kinderen op zich, zodat jij ongestoord kunt doorwerken aan jouw onderneming?

Tip 3: Efficiency

Reistijd is verloren tijd? Dat is niet helemaal waar. Onderweg naar je bestemming kun je in de auto of in de trein ideeën opdoen voor jouw bedrijf. Lees een inspirerend boek en in de auto is het verstandig om te LUISTEREN naar een audioboek of podcast. Opeens is de verloren tijd in de file ook geen obstakel meer.

Ook tijdens huishoudelijke klusjes kun je je koptelefoon opzetten en luisteren naar wat andere succesvolle ondernemers te vertellen hebben in een podcast. Geef me nog maar zo’n mand was…

Tip 4: Online = tijd besparen

Je kunt naar het centrum gaan voor je boodschappen, maar je kunt ze ook online doen. Je weet immers welke boodschappen je nodig hebt. Vul je lijstje in en laat ze maar bezorgen die versnaperingen en verzorgingsartikelen. Contactloos pinnen en klaar ben je.

Wil je het nog slimmer aanpakken? Bestel dan een maaltijdbox. Je hoeft dan niet eens meer te bedenken wat je vanavond gaat eten.

Tip 5: Doe het niet alleen

Topsporters hebben een coach die ervoor zorgen dat zij die gouden medaille halen. Maar als jij een topondernemer wilt worden, dan heb je ook een coach nodig die je helpt om jouw doelen te halen. Iemand die de potentie in jou ziet en ervoor zorgt dat je in de actiestand blijft. Dat kunnen mensen uit jouw omgeving zijn, maar de kans is groot dat zij geen ondernemer zijn.

Online business experts kennen alle facetten in het ondernemerschap. Zij halen de beste versie van jou naar boven en zorgen ervoor dat je niet alleen je ideeën noteert, maar ze ook daadwerkelijk gaat inplannen en waarmaken.

Staar je dus niet blind op het woord “Zelfstandig” in ZZP, bouwen aan een onderneming is altijd teamwerk.

Tip 6: Perfectie bestaat niet

Toen de eerste iPhone in 2007 uitkwam was het niet mogelijk om extra apps te installeren. Directeur Steve Jobs vond dat niet nodig. Daar kwamen ze snel op terug, en de rest is geschiedenis. De moeder van alle TV koks, Julia Child, leerde pas koken toen ze 30+ was. Tijdens haar eerste televisieoptreden kwam ze niet verder dan een omelet bakken. Succesvolle ondernemers gaan niet voor perfectie, zij weten dat zoiets niet bestaat. Start before you’re ready.

Wat ga jij doen op 1 januari 2019? Koude oliebollen eten met een half glas champagne zonder bubbels om ze weg te spoelen? Of een plan maken, zodat je op 31 december 2019 terugkijkt op een jaar waarin al je doelen (en meer) gehaald zijn?

Toegewijd aan jouw succes!

Veel liefs,

Handtekening VA Wendy