Selecteer een pagina

Stop! Hier en niet verder! Nu ga ik het ECHT helemaal anders doen

door jun 29, 2018doelgerichtheid

Inmiddels zijn we halverwege het jaar 2018. Waren je doelen aan het begin van het jaar helder? Ging je er nu echt voor? Dan heb je vast al veel ondernomen in het eerste half jaar. Je hebt gekozen voor jouw doelen. Toch?

 

Of niet? Heb je het op z’n beloop gelaten en ben je eigenlijk nog steeds op het punt waar je in januari ook was? Is er geen vooruitgang? Ter inspiratie deel ik een filmpje met jou, wat in een paar seconden duidelijk maakt wat stilstand in het leven met je doet…

 

Dus weet je al wat je wilt? Heb je een doel voor dit jaar gesteld? Nee?
Ga dat doel onderzoeken. Het is nog niet te laat, er is nog een half jaar van 2018 over. En als je het dit jaar niet doet, doe het dan volgend jaar.
Je hoeft er niet morgen al te zijn. Maar ga in ieder geval richting je doel, ga op reis en geniet onderweg van alles wat op je pad komt richting je doel.

 

Vorig jaar wilde ik heel graag weten wat ik nu eigenlijk wilde gaan doen in mijn leven. Ik werkte 2 dagen in loondienst, maar was dit het nou? Wil ik dit nog 35 jaar lang doen? In mijn baan was er ook geen mogelijkheid om hogerop te komen of aan zelfontwikkeling te kunnen doen. Dat vond ik door de jaren heen wel het leukste om te doen. Ik was altijd bezig iets te leren, zodat ik mezelf steeds beter kon ontwikkelen. Daar was helaas geen mogelijkheid voor.

 

Dus ik besloot op zoek te gaan naar een cursus of opleiding om me weer verder te kunnen ontwikkelen. Maar ja, wat wil ik dan leren? Ik vind zoveel dingen leuk.
Dan moet ik eerst maar uitzoeken wat ik ECHT diep vanbinnen wil.
En als ik dat gevonden heb, dan wil ik daar in september 2017 mee beginnen, want dan gaat Hidde ook naar school. Dan heb ik 2 naar schoolgaande kinderen en in de tijd dat ik thuis ben, kan ik datgene gaan doen wat ik leuk vind om te doen. En het mooiste zou zijn als ik er ook wat mee kon verdienen. Want in 2017 konden we niet naar Menorca. Dus mijn volgende doel was ook al gesteld: ik wil extra bijverdienen, zodat we in 2018 in de zomervakantie wel naar Menorca kunnen gaan.

 

Uiteindelijk heeft mijn zoektocht naar wat ik wil niet zo lang geduurd. In maart 2017 ben ik in een programma gestapt waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg.
En in april 2017 ben ik erachter gekomen wat ik wilde gaan doen. Ik ga een succesvolle VA (Virtueel Assistent) worden.

De kwaliteiten die een VA moet bezitten zijn op mijn lijf geschreven:

-goed plannen en organiseren
-gestructureerd werken
-je bewaart overzicht
-je neemt initiatief
-je bent gedreven
-je hebt zelfdiscipline
-je denkt graag met anderen mee
-je leert graag nieuwe dingen
-je werkt zelfstandig

Ik vind het fijn om mensen te helpen en mijn dienstbaarheid in te zetten, dat heb ik gevonden in het VA-schap.

Terwijl ik mezelf t/m september de tijd had gegeven om uit te vinden wat ik wilde, is alles eigenlijk veel sneller verlopen dan ik eigenlijk had verwacht.

Als ik het vorig jaar allemaal op z’n beloop had gelaten, dan was ik NIET zover gekomen als ik nu ben. Ik heb acties ondernomen en bepaalde keuzes gemaakt.

 

“Opportunities in life come by creation, not by chance.” – Yogananda

 

Dus als je niet wilt gaan afwachten wat er komen gaat, maar je onderneemt actie en je maakt keuzes, dan kun je zoveel bereiken en dat al BINNEN een jaar. Je kunt je eigen leven creëren, zolang je je doel helder hebt en de juiste keuzes richting je doel maakt.

Ik voelde in alles dat ik een succesvolle VA kon worden. Dus, ondanks wat financiële blokkades, heb ik gekozen om het programma “Start succesvol als Virtueel Assistent in 3 maanden” te gaan volgen.
Of ik nou succesvol werd of niet, door deze keuze viel er direct een zwaarte van mijn schouders.

 

“Maak een keuze, dat maakt alles lichter. Ook als je er niet voor kiest, is dat een keuze.”

 

Inmiddels kan ik wel stellen dat ik een succesvolle VA ben.
Ik mag door mezelf te zijn en te blijven mijn klanten helpen bij taken in hun bedrijf. Het geeft mij veel voldoening en energie om mijn dienstbaarheid in te zetten voor mijn klanten.

 

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving” – Albert Einstein

 

Ook dit jaar laat ik mijn leven niet meer aan het toeval over. Ik heb weer doelen gesteld die me weer verder helpen in mijn ontwikkeling. Zo start ik in september met de VA Business Expert opleiding.

Maar eerst gaan ik in augustus met mijn gezin naar Menorca. Dit jaar dus wel.  

 

Toegewijd aan jouw succes!

Veel liefs,

Handtekening VA Wendy