Selecteer een pagina

Wij zijn op zoek naar een nieuwe superster VA

door jul 5, 2018Mijn ervaring2 reacties

In de ochtend van 5 juli 2017 ontving ik een mail met deze onderwerp regel in mijn mailbox. De mail was afkomstig van niemand minder dan Maartje Koper. Ik volgde haar al een tijdje en luisterde haar filmpjes vaak tijdens het eten koken. Vaak als ze dan weer iets inspirerends zei, zette ik mijn koptelefoon af en deed het geluid op mijn telefoon harder en liet de eye-opener aan mijn man horen.

Dus op 5 juli zat ik op mijn werk. Ik checkte tussendoor even mijn email en las dat zij een VA zocht. Mijn hart maakte een sprongetje. Ik was nl. net gestart met de opleiding “Start succesvol als virtueel assistent in 3 maanden” en had me sinds 1 mei ingeschreven als Virtueel Assistent (VA) bij de Kamer van Koophandel. Ik stond echt nog aan het begin van mijn VA-bedrijf.

Dus WHOA!

Vaak ging al door mijn hoofd hoe gaaf het zou zijn om haar VA te mogen zijn. Dus die woensdagochtend ging mijn hart als een bezetene tekeer… Ik kon mezelf niet zien, maar ik zal vast met een rode kleur om mijn wangen een snelle mail naar mijn man getypt hebben in de trant van: “Woah! Kijk nou! Ze heeft MIJ nodig! Ik ga reageren, ook al heb ik helemaal geen ervaring… Maar wel enthousiasme en doorzettingsvermogen.”

Ik was die middag gelukkig vrij, iets van slotfeest op school van de kinderen. Maar dat heeft mij er niet van weerhouden snel te reageren op de mail van Maartje.

Over de Wet van Aantrekkingskracht gesproken…

Diezelfde middag was mijn mail aan Maartje klaar: I am your SuperStar! Met als knallende afsluiter: “Ik wens jullie veel succes met het vinden van de juiste Superstar voor deze functie, maar jullie hoeven in principe niet verder te zoeken ;)”

Oeh… kan ik dit wel doen?
Er zullen vast meer VA’s reageren en hoe lastig is het voor de ondernemer om hieruit een goede selectie te maken?
En heb ik niet geleerd om onderscheidend te zijn bij het schrijven van sollicitatiebrieven tijdens mijn loopbaan?
Dus ja, die laatste zin is wel gewaagd, maar ik val nu misschien wel op en ik help ze gelijk bij een probleem: Ze hoeven niet meer verder te zoeken… Ik ben die Super VA.

Okay… Fuck it… Ik verstuur de mail gewoon.

Niet geschoten is altijd mis…

Met mijn hart in mijn keel heb ik op verzenden geklikt. O, en nu maar afwachten…

Op 17 juli, op mijn verjaardag nota bene, had ik voor het eerst contact met Maartje en Bob via Skype. Vanuit een vakantiehuisje in Hellendoorn waar de Wifi niet erg sterk was, uh ja, ik was ook nog op vakantie op dat moment, haha! Maar die laatste zin in mijn mail had dus echt gewerkt! Ze waren niet verder gaan zoeken en ik mocht het werk gaan doen. Mijn eerste klant! Yeah!
Ik ben zo blij en nog steeds.
Nu een jaar later heb ik al zoveel mogen doen voor Maartje en de rest van het team. Het is zo waardevol om met zo’n mooi team te mogen samenwerken.

Lieve Maartje, ik ben je zo dankbaar dat je me deze kansen geeft en doordat ik voor jou werk merk ik dat ik als VA enorm ben gaan groeien, maar ook op persoonlijk vlak sta ik mezelf steeds meer toe gewoon mezelf te mogen zijn.

Dank je wel dat ik jouw SuperStar VA mag zijn.

Toegewijd aan jouw succes!

Veel liefs,

Handtekening VA Wendy

P.S.: Lees de recensie van Maartje over mij onderaan de homepagina.